αλληλεγγύη στους Τούρκους διεθνιστές-αγωνιστές ενάντια στο νεο-οθωμανικό, φασιστικό καθεστώς της Τουρκίας

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο των λαών

 

 

Ιατρική γνωμάτευση για τους κρατούμενους απεργούς πείνας

Οι Ahmet Yuksel, Erdgan Cakir, Hasan Biber και Mehmet Yayla,  πραγματοποιούν απεργία πείνας από τις 24 Σεπτεμβρίου. Οι δύο πρώτοι κινδυνεύουν να εκδοθούν σε Γερμανία και Γαλλία αντίστοιχα, ενώ οι άλλοι δύο  στην Τουρκία. Και οι τέσσερις έχουν αιτηθεί πολιτικό άσυλο. Για τους Ahmet Yuksel και Erdgan Cakir υπάρχουν εντάλματα σύλληψης για εκκρεμείς αποφάσεις για ζητήματα που αφορούσαν δράσεις αλληλεγγύης υπέρ των συμπατριωτών τους όπως πωλήσεις περιοδικών, πολιτικές δραστηριότητες, καμπάνιες για φυλακισμένους κτλ.. Στον σύγχρονο Οργουελιανό κόσμο που προσπαθούν να επιβάλουν οι κυβερνήσεις προς όφελος των βιομηχάνων και των τραπεζιτών, κάθε δημοκρατική δράση πλέον μπορεί να θεωρηθεί ως τρομοκρατική ενέργεια σύμφωνα με τέτοιου είδους εντάλματα. Και μόνο αυτά τα στοιχεία πλέον θα αρκούν για να εκδοθεί ένας αγωνιστής στην Γερμανία ή σε μια άλλη χώρα.

Οι πολιτικοί κρατούμενοι συνελήφθησαν στις 30 Ιουλίου 2013 μετά από έφοδο που πραγματοποίησε η αστυνομία στα γραφεία της Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν.

Εδώ και μερικές ημέρες πραγματοποιούνται δράσεις συμπαράστασης και ενημέρωσης των πολιτών ενάντια στην έκδοση των τεσσάρων. Στην κινητοποίησή τους οι ντόπιες φασιστικές αρχές απαντούν με καταστολή [1]. Τα τελευταία 24ωρα επτά αλληλέγγυοι έχουν προσαχθεί τουλάχιστον τρείς φορές με την κατηγορία της «ρύπανσης περιβάλλοντος», μετά από μήνυση του άθλιου δήμαρχου Καμίνη επειδή έβαλαν ένα πανό.

Οι κυβερνήσεις συνεργάζονται άψογα όταν πρόκειται να εξαφανίσουν τους εχθρούς τους. Όταν είναι να βασανίσουν ανθρώπους που αγωνίζονται ενάντια στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, ανθρώπους που διεκδικούν το δικαίωμα στην ελευθερία στην ισότητα και στην κοινωνική ευημερία  μπαίνοντας εμπόδιο στα σχέδιά τους.  Το ίδιο άψογα πρέπει λοιπόν να συνεργαστούν και οι λαοί στην υπεράσπιση των συμφερόντων τους για την επίτευξη των απελευθερωτικών τους ιδανικών.

Η  έκδοση των Τούρκων αγωνιστών πρέπει να εμποδιστεί με κάθε τρόπο. Για το αναφαίρετο δικαίωμα τους στην ζωή και την ελευθερία πρώτα από όλα, και για όλους εμάς στην συνέχεια.

Δημοσιεύθηκε από

sxedia

Η σχεδία στ' ανοιχτά της Αίγινας είναι ένα τοπικό ιστολόγιο το οποίο στο μέτρο του δυνατού παρεμβαίνει στα τοπικά δρώμενα είτε αναλύοντας το τοπικό ζήτημα από μια διεξοδική ελευθεριακή κοινοτιστική πλευρά, είτε προτείνει σε συγκεκριμένα ζητήματα, είτε συλλέγει αλήθειες του σήμερα και του χτες που διώκονται. Δεν υποκαθιστά καμιά πραγματική επαφή και ανθρώπινη σχέση, δεν υποκαθιστά κάποιον πολιτικό ή κοινωνικό ιστό. Είναι μια σχεδία ιδεών και καλών προθέσεων. Προς το παρόν συνεργάζεται με το Μαρδικούλο της διπλανής πόρτας και με όποιον ή όποιαν επιθυμεί να έχει μια ελεύθερη, δημόσια φωνή χωρίς υποβολέα. Σχεδία στ' ανοιχτά της Αίγινας Δημοσιεύματα παλιά μπορείτε να βρείτε στο αρχείο της Σχεδίας: http://sxediarchive.wordpress.com/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *