Η συνέχεια πλεύσης με τη σχεδία στ’ ανοιχτά της Αίγινας

Η σχεδία στ’ ανοιχτά της Αίγινας πλησιάζει στο τέλος της. Έχει ολοκληρώσει έναν κύκλο μιας σαφούς -λίγο ως πολύ- ανάλυσης στα τεκταινόμενα της Αίγινας αλλά και το χτίσιμο μιας παράγκας διάδοσης ελευθεριακών προτάσεων στην πραγματική κοινωνία όπου ζούμε. Ο κύκλος αυτός δεν πρέπει να συνεχιστεί ως μια κουραστική και ανιαρή επανάληψη, όχι μόνο λόγω εποχής, αυτής της θλιβερής εποχής προσαρμογής στη φτωχοποίηση και αμήχανης αναμονής για την άνωθεν, πολιτική υπέρβαση. Σήμερα στο νησί είναι υπαρκτή η ανάγκη για την έκφραση μιας συλλογικής δυναμικής που θα να αναδεικνύει τις δυνατότητες μιας ανεξάρτητης πολιτικής και κοινωνικής δράσης στο νησί. Κοντολογίς η σχεδία δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχίσει αυτό που ήταν.

Παραμένει όμως ένα χρήσιμο αρχείο, ακόμα και για όσους διαφωνούν με την ελευθεριακή της ανάλυση ή τις “ανεδαφικές” της προτάσεις και θα συνεχίσει να λειτουργεί ως τέτοιο, τόσο με αρθρογραφία που θα δημοσιεύεται ή θα αναδημοσιεύεται, όσο και με ιστορικές αναφορές που πιθανόν να συμβάλουν στην απαραίτητη, για το τώρα, ενίσχυση της ιστορικής συνείδησης. Έτσι, είτε ως ιστορική (ας πούμε) επετηρίδα για την Αίγινα (κι όχι μόνο), είτε ως ένα αναλόγιο αναλύσεων και σχολιασμών της γενικότερης επικαιρότητας, θα συνεχίσει να λειτουργεί.

Κάποιες πιθανές δημοσιεύσεις-σχολιασμοί της τοπικής μας επικαιρότητας, δέον να θεωρηθούν εξαιρέσεις.

Νοέμβρης 2013

Σχεδία στ’ ανοιχτά της Αίγινας

Δημοσιεύθηκε από

sxedia

Η σχεδία στ' ανοιχτά της Αίγινας είναι ένα τοπικό ιστολόγιο το οποίο στο μέτρο του δυνατού παρεμβαίνει στα τοπικά δρώμενα είτε αναλύοντας το τοπικό ζήτημα από μια διεξοδική ελευθεριακή κοινοτιστική πλευρά, είτε προτείνει σε συγκεκριμένα ζητήματα, είτε συλλέγει αλήθειες του σήμερα και του χτες που διώκονται. Δεν υποκαθιστά καμιά πραγματική επαφή και ανθρώπινη σχέση, δεν υποκαθιστά κάποιον πολιτικό ή κοινωνικό ιστό. Είναι μια σχεδία ιδεών και καλών προθέσεων. Προς το παρόν συνεργάζεται με το Μαρδικούλο της διπλανής πόρτας και με όποιον ή όποιαν επιθυμεί να έχει μια ελεύθερη, δημόσια φωνή χωρίς υποβολέα. Σχεδία στ' ανοιχτά της Αίγινας Δημοσιεύματα παλιά μπορείτε να βρείτε στο αρχείο της Σχεδίας: http://sxediarchive.wordpress.com/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *