από την Κύπρο για τη βομβαρδισμένη Παλαιστίνη που αντιστέκεται

αναδημοσίευση από το κυπριακό ιντιμέντια

Θέλει να συναγλείφεται με τους σφαγείς των λαών

Είναι τρία μερόνυκτα τώρα συνεχών βομβαρδισμών στην Παλαιστίνη. Τα πτώματα στοιβάζονται στα χαλάσματα, τα σωστικά συνεργεία δεν προφταίνουν να ξεθάβουν ζωντανούς και νεκρούς από τα ερείπια. Και ο Πρόεδρος Βρυκόλακας την ίδια στιγμή εμφανίζεται να συναγλείφεται με τους σφαγείς των λαών χωρίς ούτε μια λέξη κριτικής για την σφαγή των Παλαιστινίων από το Ισραήλ:
ΠτΔ: Δέσμευση για περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων με το Ισραήλ
«Προς αμοιβαίο όφελος», Τετάρτη, 09 Ιουλίου 2014
Οι διεθνείς εμπόροι του Θεάματος κατέγραψαν τις σφαγές αλλά δεν τις πολυ-προωθούν στα Μέσα. Δείτε εδώ τι συμβαίνει στη γειτονική μας Παλαιστίνη σήμερα, χθες και προχθές, νύκτα-μέρα:

Οι εκρήξεις από μακριά, στα μάτια ανθρώπων συνηθισμένων στην τηλεόραση και στα παιγνίδια βίντεο μπορεί να μην σημαίνουν και πολλά. Ιδίως οι νέοι μας – των οποίων οι οφθαλμοί είναι ήδη υπέρκεκορεσμενοι στις οθόνες και στο Θέαμα – μπορεί να δυσκολεύονται να αντιληφθούν ότι αυτές οι εκρήξεις είναι σε κάποιου το σπίτι. Κάποιου σαν εμάς.
Σε τρείς μέρες έχουν καταγραφεί πάνω από 750 βομβαρδισμοί από το Ισραήλ μες τις κατοικημένες περιοχές της Γάζας από αεροπλάνα, πυροβολικό, ρουκέτες και ιπτάμενα ρομπότ (τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη – drones).
Όλα αυτά κτυπούν ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ:
 

Από την Τρίτη μέχρι σήμερα καταγράφονται πάνω από 500 σοβαρά τραυματίες και επιβεβαιωμένοι πάνω από 80 νεκροί Παλαιστίνιοι – σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται πάνω από 10 γυναίκες και περίπου 20 παιδιά:
Η επιθετική πολιτική γενοκτονίας και εθνοκάθαρσης από το Ισραήλ εις βάρος των Παλαιστινίων συνεχίζεται με την υποστήριξη των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, την ανοχή των άλλων μεγάλων δυνάμεων, καθώς και την “μεγαλειώδη” εξωτερική πολιτική των Κυπρίων Προέδρων, την οποία περιγράφουμε πιο κάτω. Μια απλή ματιά στον χάρτη φανερώνει τα πάντα:
Ενώ ο Πρόεδρος Βρυκόλακας αρέσκεται στην πρωκτολειχία με τους σφαγείς των λαών, ο Πρόεδρος Καταστρόφιας δεν έκαμε κάτι διαφορετικό. Αντίθετα, εκείνος ήταν που άρχισε ΕΠΙΣΗΜΑ και με την δύναμη του Κράτους, την στροφή της ελίτ των “εθνικά Κυπραίων” αρχόντων ενάντια στον λαό της Παλαιστίνης.
ο- Επίσκεψη και στήριξη στον πραξικοπηματία Μαχμούτ Αμπάς
Το 2007 ο Μαχμούτ Αμπάς με ένοπλο πραξικόπημα και υποστήριξη από τις Δυτικές δυνάμεις ανέτρεψε την νόμιμη και δημοκρατική Κυβέρνηση της Παλαιστίνης που επελέγει από τον λαό σε δημοκρατικές εκλογές το 2006. Οι εκλογές αυτές, που έφεραν την οργάνωση Χαμάς στην εξουσία, είχαν λάβει την “σφραγίδα έγκρισης” από διεθνείς παρατηρητές συμπεριλαμβανόμενου και του πρώην Πρόεδρου των ΗΠΑ, Τζίμμυ Κάρτερ.
Εκτός από τις φανερά Ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, οι πραξικοπηματίες στην Παλαιστίνη ήβραν μια καταπληκτική πηγή πολιτικής και οικονομικής στήριξης: τον Πρόεδρο Χριστόφια! Μέχρι και η εφημερίδα του εμφάνιζε τον πραξικοπηματία ως τάχα “νόμιμο” Πρόεδρο:
“Εμπρακτη στήριξη στην Παλαιστίνη και τον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας στη χθεσινή επίσημη επίσκεψη που πραγματοποίησε στη Ραμάλα όπου μέσα σε κλίμα φιλίας και ευγνωμοσύνης έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούτ Αμπάς και μέλη της Παλαιστινιακής Κυβέρνησης.
Ο Πρόεδρος Χριστόφιας ύστερα από κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο Αμπάς και συνομιλίες αντιπροσωπειών των δύο πλευρών σε δηλώσεις του εξήγγειλε τη δωρεά ενός εκατομμυρίου δολαρίων εκ μέρους της Κυπριακής Κυβέρνησης και του κυπριακού λαού με σκοπό την ανέγερση μιας κλινικής στο χώρο που θα υποδειχθεί από την παλαιστινιακή πλευρά. Πρόκειται όπως τόνισε για χειρονομία αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό και την ηγεσία του, με την ευκαιρία της επίσημης ιστορικής επίσκεψης του στη Ραμάλα.”
ο- Καταπρόδωσαν το αναφαίρετο Δικαίωμα της Επιστροφής των Προσφύγων
Ο Πρόεδρος Χριστόφιας και ο πραξικοπηματίας “Πρόεδρος” Αμπάς με παράλληλες δηλώσεις και συμφωνίες με τις αντίστοιχες κατοχικές δυνάμεις Τουρκίας και Ισραήλ, απεμπόλησαν το Δικαίωμα της Επιστροφής για μεγάλους αριθμούς προσφύγων από την Κερύνεια και από τις περιοχές της ιστορικής Παλαιστίνης που εκδιώχθηκαν από το Ισραήλ σε κύματα, αρχίζοντας το 1947:
Μαχμούτ Αμπάς και Δημήτρης Χριστόφιας
Βίοι Παράλληλοι
ο- Απαγόρευση του στόλου προς την Γάζα
Με διοικητικές, αστυνομικές, οικονομικές και πολιτικές του πράξεις, ο Πρόεδρος Χριστόφιας έφραξε τον δρόμο στις νηοπομπές αλληλεγγύης που είχαν βάση την Κύπρο και ήταν διεθνώς γνωστές με τα ονόματα “Πλοίο για την Γάζα”, “Στόλος για την Ελευθερία της Γάζας”, κ.α. Αποτέλεσμα της πράξης του κου Χριστόφια ήταν:
α) η δημιουργία πολιτικού κενού το οποίον εκμεταλλεύτηκε το παράνομο κατοχικό καθεστώς στη βόρεια Κύπρο για να φιλοξενήσει τον Στόλο, το οποίο εκμεταλλεύτηκε η κατοχική Τουρκία για να προσπαθήσει να καπελώσει (να πάρει έλεγχο) της κίνησης αλληλεγγύης. Αυτό είχε αποτέλεσμα:
β) την σφαγή 10 ακτιβιστών πάνω στο πλοίο Μαβί Μαρμαρά από τις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ και την αιχμαλωσία εκατοντάδων επιβατών και πληρωμάτων του Στόλου για την Γάζα, το 2010.
Γάζα! ~ Εύγε στον Κυριάκο Τριανταφυλλίδη του Ακελ
Αίσχος και Ντροπή στην Κυβέρνηση και ηγεσία του Κόμματος
This is the Cyprus Police Helicopter. We have instructions to keep you as far away as possible from the Cyprus Ports…”
Ο Πειρατής της Ανατολικής Μεσογείου
Αυτά τα αίσχη ήταν τα κατορθώματα του ψευδο-σοσιαλιστή πρώην Πρόεδρου Καταστρόφια και της ηγεσίας του κόμματος του. Αλλά όλα έγιναν με την ανοχή και επιδοκιμασία της λεγόμενης “δεξιάς” αντιπολίτευσης, της ψευδο-πατριωτικής ηγεσία του ΔΗΣΥ. Σε αυτά, και πολλά άλλα θέματα, οι κομματάρχες και οι ηγεσίες των έχουν ακριβώς την ίδια πολιτική.
Γι’ αυτό και η νυν Πρόεδρος Βρυκόλακας, προχωρεί ακάθεκτος να συμπληρώσει την πολιτική του κου Καταστρόφια, και να την “φέρει σε ώριμη ενηλικίωση”.
Προς αυτό τον σκοπό έχει κοπάδι συμβούλους που τον υποστηρίζουν – και το πιο σημαντικό – υλοποιεί την αυτή την εξωτερική πολιτική γιατί ακόμα και η λεγόμενη “πατριωτική αντιπολίτευση” αυτό επιζητεί. Δείτε το πρόσφατο κείμενο του Δρα Γιάννου Χαραλαμπίδη, όπου – για πολλοστή φορά – εκφράζει την επιμονή του να μπει η Κύπρος στο ΝΑΤΟ και να δημιουργηθεί μια γερή στρατιωτική συμμαχία του άξονος Ελλάς-Κύπρος-Ισραήλ “σε στρατηγικό επίπεδο” που να συμπεριλαμβάνει τις οικονομικές, εμπορικές, και ενεργειακές παραμέτρους των τριών χωρών. Άρθρα όπως αυτό θεωρούνται ως η “κορωνίδα” της πολιτικής σκέψης στην Κύπρο του σήμερα, όπου μάλιστα προτείνεται να δοθεί πρόσβαση στο Ισραήλ για στρατιωτική και κατασκοπευτική χρήση των ραντάρ του Τροόδους. Ο Πρόεδρος μας απλώς πραγματώνει αυτά που επιζητεί η συλλογική φωνή των αρχόντων, ντόπιων και ξένων, καθώς και τα ιδεολογικά τους όργανα και φερέφωνα. Η συγκάλυψη της εθνοκάθαρσης των Παλαιστινίων από τις δυνάμεις του Σιωνιστικού Ισραήλ είναι το πιο κραυγαλέο μέρος του άρθρου:
Παιγνίδια ισχύος με τα ραντάρ του Τροόδους
Δεν είναι καθόλου τυχαία όλα αυτά. Και οι δύο Πρόεδροι – ο νυν και ο τέως – συμφωνούν με την ρατσιστική Διζωνική “λύση” που ζητά να μας επιβάλει η κατοχική Τουρκία με την υποστήριξη των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και των άλλων μεγάλων δυνάμεων. Γι αυτό και δεν τους ενοχλεί ποσώς η ρατσιστική Διζωνική που ήδη επέβαλε το κατοχικό Ισραήλ με τη δύναμη των όπλων και τις περιοδικές σφαγές αθώων με την υποστήριξη των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και των άλλων μεγάλων δυνάμεων.
Η κατοχική βία της Τουρκίας στην Κύπρο δεν διαφέρει πολύ από την ρατσιστική εθνοκάθαρση που επέβαλε το Ισραήλ στην Παλαιστίνη.
Έχουν πορωθεί ηθικά σε τόσο βάθος οι ηγέτες μας που δεν ανατριχιάζουν πλέον με τις σφαγές, δεν βογγούν, δεν αναστενάζουν όταν βλέπουν αυτό το λαό να σφάζεται; Δεν τους ενοχλεί η γνώση και ζωντανή ανάμνηση του ότι περάσαμε τα ίδια;
Προφανώς η απάντηση είναι, όχι, δεν τους ενοχλεί η γνώση, η ζωντανή ανάμνηση του ότι περάσαμε τα ίδια. Αν τους ενοχλούσε, δεν θα ήταν λίγο πιο προσεκτικοί στις πράξεις και διακηρύξεις τους για συμμαχίες με τους Σιωνιστές σφαγείς; Δεν θα ήταν λίγο πιο προσεκτικοί ώστε να καταδικάσουν τις ανήθικες πράξεις των συμμάχων, να βοηθήσουν ηθικά και εκείνους να ‘βρουν μια έξοδο από τον βούρκο;
Και προφανώς η άλλη απάντηση είναι, ναι, έχουν πορωθεί ηθικά σε τόσο βάθος που δεν τους ενοχλεί η εθνοκάθαρση, δεν ανατριχιάζουν πλέον με τις σφαγές, δεν βογγούν, δεν αναστενάζουν όταν βλέπουν αυτό το λαό να σφάζεται. Αν τους ενοχλούσε, ΔΕΝ θα επεδίωκαν να συμμαχήσουν με την Τουρκία στην επιβολή της ρατσιστικής Διζωνικής στην Κύπρο, πανομοιότυπης με εκείνην που επέβαλε το Ισραήλ στους Παλαιστινίους. Εκεί, διοικούν δια της βίας με τους Φυλετικούς Νόμους ως τον υπέρτατο νόμο της χώρας, και με “νομιμοποίηση” της εισβολής, της κατοχής, της εθνοκάθαρσης και της γενοκτονίας. Αυτά θέλουν οι ηγέτες μας και εδώ.
Δεν χρειάζεται “υψηλή” πολιτική σκέψη για να διαχωρίσουμε το δίκαιο από το άδικο, ακόμα και σήμερα στην “Εποχή του Τίποτα“, όπως την ονομάζει και ο αγαπητός ψυχίατρος Κλεάνθης Γρίβας. Απλή ανθρωπιά χρειάζεται.
Ακόμα και μία μόνο σταγόνα ηθικής αν παραμένει ζωντανή μέσα στον καθένα μας , σίγουρα αυτή δονείται με ενόχληση, με αγανάκτηση, επαναστατεί σήμερα με το αίσχος και την ντροπή που επισύρει πάνω μας η απεχθής δημόσια χθεσινή εμφάνιση του Προέδρου Βρυκόλακα στο πλευρό των σφαγέων.
Το δύσκολο όμως πολιτικό πρόβλημα – για όσους έχουμε ήδη αποστασιοποιηθεί ηθικά και πολιτικά από τους δύο “μεγαλειώδεις” Προέδρους και τα κόμματα τους – τι δέον γενέσθαι; Ποιές πολιτικές πράξεις και οργανωτικές δραστηριότητες είναι οι πιο σωστές για μάς ώστε να δημιουργηθεί ένας τρίτος δρόμος για τον λαό μας;
Σαφώς οι παραισθήσεις του λεγόμενο “κέντρου” – δηλαδή ο συνδυασμός στοιχείων από τον εκφυλιστικό κομματισμό των ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, δεν είναι το ζητούμενο. Εκείνο δοκιμάστηκε επανειλημμένα – οδηγεί μόνο στην αύξηση της ηγεμονίας του ΔΗΣΑΚΕΛ, και στην δημιουργία ενός όλο και μεγαλύτερου πολιτικού κενού, όπως απέδειξαν και οι πρόσφατες εκλογές όπου η αποχή – η αποδοκιμασία δηλαδή του πολιτικού κόσμου από τον λαό – κέρδισε το πιο μεγάλο ποσοστό υποστήριξης.
Το “κέντρο” όχι μόνο δεν σώζει, αλλά δυσχεραίνει τα πράγματα. Ανοίγει την τρύπα ακόμα πιο διάπλατα. Εκείνο που χρειαζόμαστε είναι μια μαζική πολιτική του έκκεντρου, του Αντίποδα:
Αν έπεφτε στους δικούς μου ώμους η ιστορική ευθύνη να ονομάσω το περιεχόμενο και τις πολιτικές αποχρώσεις, αρχές και αξίες αυτού του Αντίποδα, της ζητούμενης έκκεντρου πορείας προς την απελευθέρωση, θα διάλεγα τις αρχές, αξίες, και στόχους της Φιλικής Εταιρείας:
Αρχές, Αξίες, Στόχοι
Οι σκέψεις και τα αισθήματά σας, ερωτήσεις, αντιρρήσεις, απορίες, εισηγήσεις για βελτίωση είναι πολύ ευπρόσδεκτες.
Πέτρος Ευδόκας, petros@cyprus-org.net

Δημοσιεύθηκε από

sxedia

Η σχεδία στ' ανοιχτά της Αίγινας είναι ένα τοπικό ιστολόγιο το οποίο στο μέτρο του δυνατού παρεμβαίνει στα τοπικά δρώμενα είτε αναλύοντας το τοπικό ζήτημα από μια διεξοδική ελευθεριακή κοινοτιστική πλευρά, είτε προτείνει σε συγκεκριμένα ζητήματα, είτε συλλέγει αλήθειες του σήμερα και του χτες που διώκονται. Δεν υποκαθιστά καμιά πραγματική επαφή και ανθρώπινη σχέση, δεν υποκαθιστά κάποιον πολιτικό ή κοινωνικό ιστό. Είναι μια σχεδία ιδεών και καλών προθέσεων. Προς το παρόν συνεργάζεται με το Μαρδικούλο της διπλανής πόρτας και με όποιον ή όποιαν επιθυμεί να έχει μια ελεύθερη, δημόσια φωνή χωρίς υποβολέα. Σχεδία στ' ανοιχτά της Αίγινας Δημοσιεύματα παλιά μπορείτε να βρείτε στο αρχείο της Σχεδίας: http://sxediarchive.wordpress.com/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *