Η Αίγινα αποκλειστικά ως τόπος διακοπών

 

Η άγνωστης προέλευσης πληροφόρηση για την ονοματοδοσία στο Δήμο Αίγινας, του παιδιού του ηγέτη της κοινοβουλευτικής αριστεράς Αλέξη Τσίπρα, μια υπόθεση ιδιωτική που έγινε δημόσιο γεγονός, έχει πολλαπλές αναγνώσεις. Αν εξαιρέσουμε τον κρυπτοφασίστα δεξιό που αναλαμβάνει να αποδομήσει συνολικά κάθε όραμα κοινωνικής δικαιοσύνης ταυτίζοντάς το με τις λάιφ στάιλ συμπεριφορές μιας μικρής ομάδας μετοίκων που είναι κεντρικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τότε μπορούμε να μιλήσουμε για περιορισμένη χρήση συνθηκών της κοινωνίας του θεάματος αλλά και της οριστικής τοποθέτησης της Αίγινας ως τόπου των αιώνιων διακοπών. Διότι είναι άλλο το να ορίζεις ως τόπο αναφοράς σου τη Δραπετσώνα κι όχι τη χρήση της (πριν από τρεις εβδομάδες) κι άλλο να ορίζεις την Αίγινα των 200 μέτρων της παραλίας. Η αλήθεια είναι ότι αυτό φάνηκε και από την τελευταία επίσημη παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ με αφίσα ενσωματωμένη στο πνεύμα του τοπικού τουρισμού καθώς και από την επιλογή του συγκεκριμένου ξενοδοχείου ως χώρου της συνάντησης.

Στην Αίγινα λοιπόν περιττεύουν οι αγωνιστικές γκραβούρες σε αφίσες που μιλούν για την πείνα, την εκμετάλλευση, τη δυστυχία, τον αγώνα για το σοσιαλισμό, παρόμοιες με αυτές του ΚΚΕ. Η Αίγινα αναδύει τη χαριτωμένη κουλτούρα της παραλίας των 200 μέτρων κι όχι αυτήν των απαγχονισμένων του μνημονίου, αυτών που παρακαλάνε γραφειοκράτες στο τοπικό της ΔΕΗ για να μην κοπεί το ρεύμα, αυτών που χάνουν το σπίτι τους, αυτών που χρωστάνε στην τράπεζα και γλείφουν από δω κι από κει, αυτών που συνωστίζονται για ένα 5μηνο ή 8μηνο στο Δήμο Αίγινας, αυτών που βρίζουν μπροστά στην τηλεόραση, αυτών που χαμηλώνουν το κεφάλι και δέχονται τη φιλανθρωπία, αυτών που δεν έχουν να δώσουν το νοίκι, αυτών που δεν μπορούν να μεταβούν στο Κέντρο Υγείας, αυτών που παρακαλάνε για μια δουλειά των 300 ευρώ, αυτών που είναι έτοιμοι να κάνουν το οτιδήποτε για να δουλέψουν. Η άγνωστης προέλευσης πληροφόρηση για το ιβέντ δείχνει και την επιλογή. Δείχνει την επιλογή των 200 μέτρων της παραλίας τα οποία εκτείνονται εκεί όπου η ευμάρεια έχει το προβάδισμα. Πίσω από αυτήν την ενοχική διεύρυνση είναι η Αίγινα των αποκλεισμένων.

Δημοσιεύθηκε από

sxedia

Η σχεδία στ' ανοιχτά της Αίγινας είναι ένα τοπικό ιστολόγιο το οποίο στο μέτρο του δυνατού παρεμβαίνει στα τοπικά δρώμενα είτε αναλύοντας το τοπικό ζήτημα από μια διεξοδική ελευθεριακή κοινοτιστική πλευρά, είτε προτείνει σε συγκεκριμένα ζητήματα, είτε συλλέγει αλήθειες του σήμερα και του χτες που διώκονται. Δεν υποκαθιστά καμιά πραγματική επαφή και ανθρώπινη σχέση, δεν υποκαθιστά κάποιον πολιτικό ή κοινωνικό ιστό. Είναι μια σχεδία ιδεών και καλών προθέσεων. Προς το παρόν συνεργάζεται με το Μαρδικούλο της διπλανής πόρτας και με όποιον ή όποιαν επιθυμεί να έχει μια ελεύθερη, δημόσια φωνή χωρίς υποβολέα. Σχεδία στ' ανοιχτά της Αίγινας Δημοσιεύματα παλιά μπορείτε να βρείτε στο αρχείο της Σχεδίας: http://sxediarchive.wordpress.com/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *