αλληλεγγύη για τον αγώνα στις Σκουριές

αναδημοσίευση
10 Aπριλίου: Έφοδοι σε σπίτα των δυνάμεων καταστολής και απαγωγές στην Ιερισσό
Οι συλληφθέντες μεταφέρονται στα δικαστήρια Πολύγυρου και από εκεί στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης.
Άμεσα πραγματοποιείται πορεία από την Καμάρα στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης [ Ενημέρωση ]  ενώ μετά τα επικοινωνιακά παιχνίδια των μπάτσων η πορεία αλληλεγγύης κατευθύνεται στη ΓΑΔΘ


ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στον αγώνα των κατοίκων της Β.Α. Χαλκιδικής (Σάββατο 13 Απρίλη)

Στη Χαλκιδική, εδώ και καιρό γίνεται ένα πείραμα καταστολής του αυθόρμητου, γνήσιου λαϊκού κινήματος ενάντια στην επέκταση των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων και την καταστροφή της φύσης, το οποίο έχουν προσπαθήσει να φιμώσουν με την αλόγιστη αστυνομική βία, τις αθρόες και τυφλές προσαγωγές, την παράνομη λήψη DNA, την ρίψη δακρυγόνων μέσα σε χωριά  και σε σχολεία , την στοχευόμενη παραπληροφόρηση από πολλά  ΜΜΕ και ιδιαίτερα από τους μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς. Κράτος και κεφάλαιο αφού προσάρμοσανόπως βόλευε τον νέο “αναπτυξιακό” νόμο,  χρησιμοποιούν όλα τα μέσα (μπάτσους και εργαζόμενους στην El Dorado) για να κάμψουν τις αντιστάσεις και τον αγώνα των κατοίκων ενάντια στη λεηλασία της φύσης και της ζωής τους.

Έτσι, για δεύτερη φορά τα ξημερώματα της Τετάρτης 10 Απρίλη κατασταλτικές δυνάμεις εισβάλλουν στα σπίτια κατοίκων της Ιερισσούσπάζοντας τις πόρτες και απαγάγοντας 2 άτομα. Αμέσως κινητοποιήθηκε όλο το χωριό και μαζί με αλληλέγγυους από τα διπλανά χωριά εισέβαλλαν στο ήδη εγκαταλειμμένο Α.Τ της Ιερισσού. Το πρωί της ίδια μέρας οι κινητοποιήσεις συνεχίστηκαν έξω από τα Δικαστήρια του Πολύγυρου, όπου συγκεντρώθηκαν κάτοικοι της Ιερισσού και των γύρω χωριών, αντιμέτωποι με 3 κλούβες ΜΑΤ, ενώ περιμένουν κι άλλες κατασταλτικές δυνάμεις από την Θεσσαλονίνη.

Για την ιστορία, μετά τη νύχτα της Κυριακής 17/2, εξαπολύεται μια ευρείας κλίμακας τρομοκρατική-κατασταλτική επιχείρηση, η οποία συνοδεύεται από μαζικές ποινικές διώξεις αγωνιζόμενων κατοίκων.  20 κάτοικοι της Ιερισσού που με παρόμοιο βίαιο τρόπο είχαν απαχθεί από τους μπάτσους, διώκονται με στημένο κατηγορητήριο  –με μοναδικούς μάρτυρες μπάτσους και τους ανθρώπους της εταιρίας–  με 7 κακουργήματα και 9 πλημμελήματα. Στόχος τους η εξάλειψη της σθεναρής αντίστασης των κατοίκων και των αλληλέγγυων και η παράδοση ενός ασφαλούς πεδίου –χωρίς κοινωνικές αντιδράσεις– στην εταιρία, για τη συνέχιση των λεηλατικών της εργασιών.

Δημοσιεύθηκε από

sxedia

Η σχεδία στ' ανοιχτά της Αίγινας είναι ένα τοπικό ιστολόγιο το οποίο στο μέτρο του δυνατού παρεμβαίνει στα τοπικά δρώμενα είτε αναλύοντας το τοπικό ζήτημα από μια διεξοδική ελευθεριακή κοινοτιστική πλευρά, είτε προτείνει σε συγκεκριμένα ζητήματα, είτε συλλέγει αλήθειες του σήμερα και του χτες που διώκονται. Δεν υποκαθιστά καμιά πραγματική επαφή και ανθρώπινη σχέση, δεν υποκαθιστά κάποιον πολιτικό ή κοινωνικό ιστό. Είναι μια σχεδία ιδεών και καλών προθέσεων. Προς το παρόν συνεργάζεται με το Μαρδικούλο της διπλανής πόρτας και με όποιον ή όποιαν επιθυμεί να έχει μια ελεύθερη, δημόσια φωνή χωρίς υποβολέα. Σχεδία στ' ανοιχτά της Αίγινας Δημοσιεύματα παλιά μπορείτε να βρείτε στο αρχείο της Σχεδίας: http://sxediarchive.wordpress.com/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *