ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ  ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ   

ΟΛΟΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΜΕ  ΣΤΗ  

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΕΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ , ΤΕΤΑΡΤΗ 20 /02/2013

 

Η πολιτική της γενικευμένης λεηλασίας και της κοινωνικής καταστροφής κάθε δικαιώματος κάθε κοινωνικής κατάκτησης  ενός και πλέον αιώνα συνεχίζεται με ασταμάτητο ρυθμό. Η επίθεση του κεφαλαίου μέσω των επιτελείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης , του Δ.Ν.Τ και της Ε.Κ.Τ και με δουλικό όργανο υλοποίησης την τρικομματική συγκυβέρνηση παίρνει χαρακτήρα γενικευμένης γενοκτονίας του κόσμου της εργασίας, προκειμένου να ανασυσταθεί η κερδοφορία του κεφαλαίου σε εγχώριο και πανευρωπαϊκό επίπεδο.

  1. Με τις δηλώσεις Μέργου στοχοποιούν και πάλι τον κατώτατο μισθό ή μάλλον ό,τι έχει απομείνει απ’ αυτόν. Με απίστευτη αναλγησία ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης των υποχείριων της εγχώριας και διεθνούς τοκογλυφίας δηλώνει ότι τα 589 είναι υψηλός μισθός και προφανώς πρέπει να μειωθεί κι άλλο. Αυτά σε μια χώρα που έχει τη μεγαλύτερη ανεργία πανευρωπαϊκά και έχει μετατραπεί σε κοινωνικό στρατόπεδο εξαθλίωσης και φτώχειας. Δείχνουν ότι σκοπός τους είναι η εξόντωση μεγάλων κομματιών του εργαζόμενου κόσμου  , προκειμένου να κρατήσουν στον παγκόσμιο καπιταλιστικό ανταγωνισμό το παραπαίον ευρωπαϊκό οικοδόμημα και την Ελλάδα μέσα σ’ αυτό.
  2. Η πολιτική αυτή συνοδεύεται από ένα ντελίριο αυταρχισμού, καταστολής και αναβίωσης του εμφυλιοπολεμικού μίσους. Πίσω από το δόγμα του «Νόμου και της Τάξης» κρύβεται η συγκάλυψη  της φτώχειας και της εξαθλίωσης , μετατρέποντας σε εξιλαστήρια θύματα της κρίσης τους μετανάστες. Προσπαθούν να μετατρέψουν σε εγκλήματα την κοινωνική αντίσταση , τους λαϊκούς αγώνες και τη συνδικαλιστική δράση. Ετοιμάζουν νομοσχέδιο για την κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία, προκειμένου να πειθαναγκάσουν με καθαρά δικτατορικά μέσα τον κόσμο της εργασίας ν΄ αποδεχτεί την πλήρη εξόντωσή του στο βωμό του καπιταλιστικού κέρδους. Αποδεικνύεται ότι μαζί με τα κοινωνικά δικαιώματα και τις εργασιακές κατακτήσεις ενταφιάζονται και οι δημοκρατικές ελευθερίες. Είναι ξεκάθαρο ότι ζούμε κάτω από ένα καθεστώς «έκτακτης ανάγκης» με ολοκληρωτική λογική και ακροδεξιές νοοτροπίες.
  3. Ετοιμάζουν καθεστώς γενικευμένων απολύσεων σ’ ολόκληρο τον δημόσιο τομέα και στην εκπαίδευση. Σκοπός τους είναι η διάλυση όλων των κοινωνικών αγαθών , όπως η δημόσια υγεία και παιδεία. Το νέο απαράδεκτο σχέδιο Π.Δ για την αξιολόγηση γίνεται για να προωθήσει τις επιλογές της τρόικας για απολύσεις στην εκπαίδευση και για συρρίκνωση δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος. Όσοι ξεφύγουν από τη μέγγενη της απόλυσης θα πρέπει να αποδεχτούν τη μοίρα τους μεταξύ οικονομικής εξαθλίωσης , βαθμολογικής καθήλωσης και εργασιακού δεσποτισμού , που φέρνει το νέο καθεστώς των υποχρεωτικών μεταθέσεων ακόμα και εκτός νομού ,  το καθεστώς της αργίας στο νέο πειθαρχικό δίκαιο που καταργεί εντελώς το τεκμήριο της αθωότητας.                  

     ΑΝ ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΤΟ  ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ. ΗΔΗ ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ  ΤΟΥΣ ΑΔΙΑΛΛΑΚΤΟΥΣ  ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ , ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ Δ.Ν.Τ  

ΓΙΑ  ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ                                       

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ  

ΧΡ.ΡΕΠΠΑΣ                                                                                                             

H ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΡΥΣ. ΜΟΣΧΟΝΑ                                                                                                                    

Δημοσιεύθηκε από

sxedia

Η σχεδία στ' ανοιχτά της Αίγινας είναι ένα τοπικό ιστολόγιο το οποίο στο μέτρο του δυνατού παρεμβαίνει στα τοπικά δρώμενα είτε αναλύοντας το τοπικό ζήτημα από μια διεξοδική ελευθεριακή κοινοτιστική πλευρά, είτε προτείνει σε συγκεκριμένα ζητήματα, είτε συλλέγει αλήθειες του σήμερα και του χτες που διώκονται. Δεν υποκαθιστά καμιά πραγματική επαφή και ανθρώπινη σχέση, δεν υποκαθιστά κάποιον πολιτικό ή κοινωνικό ιστό. Είναι μια σχεδία ιδεών και καλών προθέσεων. Προς το παρόν συνεργάζεται με το Μαρδικούλο της διπλανής πόρτας και με όποιον ή όποιαν επιθυμεί να έχει μια ελεύθερη, δημόσια φωνή χωρίς υποβολέα. Σχεδία στ' ανοιχτά της Αίγινας Δημοσιεύματα παλιά μπορείτε να βρείτε στο αρχείο της Σχεδίας: http://sxediarchive.wordpress.com/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *