Αλληλεγγύη στο Ν. Ρωμανό

Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νησιών Αργοσαρωνικού. Δελτίο Τύπου.
Εκφράζουμε  τη συμπαράστασή μας στον κρατούμενο Ν.Ρωμανό για τον αγώνα αξιοπρέπειας και για τη μάχη που δίνει για τη ζωή του.  Εδώ και περισσότερο από είκοσι μέρες βρίσκεται σε απεργία πείνας γιατί του στερείται το δικαίωμα της παρακολούθησης της σχολής στην οποία έχει εισαχθεί και κατά συνέπεια το δικαίωμα ολοκλήρωσης των σπουδών του, με το δικαιολογητικό ότι είναι κρατούμενος και γι’ αυτό δεν δικαιούται εκπαιδευτικής άδειας. Θεωρούμε ότι πρόσβαση στην εκπαίδευση είναι βασικό δικαίωμα όλων των νέων και αυτό ισχύει και για την περίπτωση του Ν.Ρωμανού. Οι κρατούμενοι που αποφασίζουν να συνεχίσουν σπουδές είναι αξιέπαινοι γι’ αυτό αλλά και για το γεγονός ότι διαγωνίζονται και επιτυγχάνουν κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Η αναλγησία και εκδικητικότητα του αυταρχικού και αντιδημοκρατικού κράτους που καταπατάει δικαιώματα και ελευθερίες σε όλους τους τομείς ,έχει φέρει τον συγκεκριμένο κρατούμενο στα όρια του θανάτου.Οι γιατροί εκφράζουν φόβους για τη ζωή του Ν.Ρωμανού. Μέσα στον παροξυσμό της αυταρχικότητάς του το μνημονιακό κράτος θα πρέπει ν’ αποφασίσει αν θέλει νεκρό από απεργία πείνας , ακολουθώντας και σ’ αυτό το σημείο  την πολιτική του μέντορα Μ.Τhacher που άφησε , στη δεκαετία του ’80 , τον ιρλανδό αγωνιστή Μπόμπι Σάντσς να πεθάνει ύστερα από πολυήμερη απεργία πείνας. Να δούμε λοιπόν αν η συγκυβέρνηση θ’ ακολουθήσει αυτό το δρόμο μέχρι τέλους. Το γεγονός ότι με την πολιτική της έχει ευτελίσει την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια (εξαθλίωση , φτώχεια , αυτοκτονίες) είναι κατι παραπάνω από αυταπόδεικτο.

Ο Ν.Ρωμανός για περισσότερες από είκοσι μέρες δίνει τον αγώνα για να του παραχωρηθεί το δικαίωμα πρόσβασης στη σχολή του και οι κίνδυνοι μεγαλώνουν για τη ζωή του. Απέναντι σ΄αυτό τον αγώνα δεν μορούμε να παραμείνουμε αδιάφοροι. Η αδιαφορία θα είναι συνενοχή σε ό,τι θα σκοτώσει όχι μόνο τον συγκεκριμένο κρατούμενο αλλά και σ’ αυτά που καθημερινά διαλύουν τις ζωές μας. Την απαξίωση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών το σημερινό κράτος δεν την προωθεί μόνο για τους κρατούμενους των φυλακών αλλά κυρίως για τους εργαζόμενους και το υποτελές κομμάτι της κοινωνίας .

Άμεσα να παραχωρηθεί το  δικαίωμα της εκπαιδευτικής άδειας στον Ν.Ρωμανό και σε όλους τους κρατούμενους των φυλακών που σπουδάζουν σε ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.
ΓΙΑ  ΤΟ Δ.Σ  ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Ο                                                                                                      Η
ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΡ.ΡΕΠΠΑΣ                                                                                ΧΡΥΣ.ΜΟΣΧΟΝΑ

Δημοσιεύθηκε από

sxedia

Η σχεδία στ' ανοιχτά της Αίγινας είναι ένα τοπικό ιστολόγιο το οποίο στο μέτρο του δυνατού παρεμβαίνει στα τοπικά δρώμενα είτε αναλύοντας το τοπικό ζήτημα από μια διεξοδική ελευθεριακή κοινοτιστική πλευρά, είτε προτείνει σε συγκεκριμένα ζητήματα, είτε συλλέγει αλήθειες του σήμερα και του χτες που διώκονται. Δεν υποκαθιστά καμιά πραγματική επαφή και ανθρώπινη σχέση, δεν υποκαθιστά κάποιον πολιτικό ή κοινωνικό ιστό. Είναι μια σχεδία ιδεών και καλών προθέσεων. Προς το παρόν συνεργάζεται με το Μαρδικούλο της διπλανής πόρτας και με όποιον ή όποιαν επιθυμεί να έχει μια ελεύθερη, δημόσια φωνή χωρίς υποβολέα. Σχεδία στ' ανοιχτά της Αίγινας Δημοσιεύματα παλιά μπορείτε να βρείτε στο αρχείο της Σχεδίας: http://sxediarchive.wordpress.com/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *