Το νερό της Αίγινας και το know how του-πάμε για νέες εργολαβίες;

από τη συνέντευξη του υπουργού

«Χρυσοχοΐδης: …Η ΕΥΔΑΠ σήμερα είναι μια από τις πιο υγιείς εταιρείες της χώρας, όχι του Δημοσίου, [η οποία είναι στα σκαριά να πωληθεί σύμφωνα με το μεσοπρόθεσμο του 2011] με τεράστια κεφαλαιακή επάρκεια, γιατί συνέβαλλε και το Δημόσιο σ’ αυτό [ποιος άλλος δηλαδή συνέβαλε πλην των απλών φορολογούμενων των οποίων τα χρήματα διαχειρίζεται το ελλαδικό κράτος και η ΕΕ;], με πολλά κέρδη [γι αυτό και ετοιμάζονται να την πουλήσουν], με απόδοση μερισμάτων στους μετόχους και στο Δημόσιο το οποίο είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος, με μια προσπάθεια που κάνουμε τώρα να ιδρύσουμε την ΕΥΔΑΠ Νήσων [δεν υπήρχε τόσο καιρό;] έτσι ώστε να σταματήσουν να πηγαίνουν νερό οι «νερουλάδες» στα νησιά.
Δημοσιογράφος: Και να τροφοδοτεί η ΕΥΔΑΠ τα νησιά.
Χρυσοχοΐδης: Ακριβώς, με αφαλατώσεις και παραγωγή ενέργειας, μ’ ένα τεράστιο know how που έχει αυτή η εταιρεία και το προσωπικό της. Κατά τη γνώμη μου, είναι αναγκαία μια συνεργασία με την επίσης καλή εταιρεία ΕΥΑΘ [που επίσης πωλείται αν και οι Θεσσαλονικείς είπαν «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα, ανήμερα των δημοτικών εκλογών], η οποία δεν έχει το αντίστοιχο know how [για να πωληθεί μαζί με την εταιρία] και χρειάζεται τη συμπαράσταση και τη συνεργασία της ΕΥΔΑΠ. Πολύ σύντομα πιστεύω, ότι θα έχουμε νέα και σ’ αυτό τον τομέα.
Δημοσιογράφος: Άρα δεν αποκλείεται..
Χρυσοχοΐδης: Καθόλου, το αντίθετο».
Μιλιά για τον αγωγό-ούτε καν από το τηλέφωνο (χωρίς να διατείνεται και για το αντίθετο). Απ’ ό,τι φαίνεται καθαρά και ξάστερα, η εργολαβία των αφαλατώσεων, ιδιαιτέρως όταν επικαιροποιείται δια στόματος υπουργού ως η μαγική λύση δίπλα σε άλλες αποικιακές όπως του αγωγού, ένας ανταγωνισμός συμφερόντων για την πίτα (ή μάλλον για την κανάτα με το νερό) είναι προ των πυλών. Η βαβέλ των δηλώσεων είναι αυτή που δυσκολεύει να φανεί το ποιος προωθεί τι. Η υπουργία Χρυσοχοΐδη και η πρώην διοίκηση της αντιπεριφέρειας έδειχναν ότι προωθούσαν τη λύση του αγωγού ενώ η δεύτερη προωθούσε την εργολαβία των αφαλατώσεων. Τώρα οι «αφαλατώσεις και παραγωγή ενέργειας, μ’ ένα τεράστιο know how» είναι προ των πυλών (κι αυτές). Ένας πόλεμος συμφερόντων μαίνεται και μέλλεται να δείξει. Στο μεταξύ η εργολαβία μεταφοράς νερού συνεχίζεται, οι πολυεθνικές εταιρίες καραδοκούν κι ένα άλαλο πλήθος, συγχυσμένο, περιμένει.

Δημοσιεύθηκε από

sxedia

Η σχεδία στ' ανοιχτά της Αίγινας είναι ένα τοπικό ιστολόγιο το οποίο στο μέτρο του δυνατού παρεμβαίνει στα τοπικά δρώμενα είτε αναλύοντας το τοπικό ζήτημα από μια διεξοδική ελευθεριακή κοινοτιστική πλευρά, είτε προτείνει σε συγκεκριμένα ζητήματα, είτε συλλέγει αλήθειες του σήμερα και του χτες που διώκονται. Δεν υποκαθιστά καμιά πραγματική επαφή και ανθρώπινη σχέση, δεν υποκαθιστά κάποιον πολιτικό ή κοινωνικό ιστό. Είναι μια σχεδία ιδεών και καλών προθέσεων. Προς το παρόν συνεργάζεται με το Μαρδικούλο της διπλανής πόρτας και με όποιον ή όποιαν επιθυμεί να έχει μια ελεύθερη, δημόσια φωνή χωρίς υποβολέα. Σχεδία στ' ανοιχτά της Αίγινας Δημοσιεύματα παλιά μπορείτε να βρείτε στο αρχείο της Σχεδίας: http://sxediarchive.wordpress.com/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *