Στους ντόπιους τυχοδιώκτες που πέρσι, βρήκαν «καλά» τα παιδιά της Χρυσής Αβγής

Όταν ακόμα ήταν πολύ νωπή η, προγραμματισμένη από το κράτος, άνοδος της Χρυσής Αβγής με προορισμό να χτυπήσει το κοινωνικό κίνημα και να δημιουργήσει τρομοκρατικό κλίμα και εμφυλιοπολεμική ατμόσφαιρα στην Ελλάδα κατ’ επιλογήν των μνημονιακών κυβερνήσεων, λέγαμε πολύ συχνά, εδώ στο νησί, για το τι μέλλει γενέσθαι. Η περσινή τους πορεία στην παραλία της Αίγινας από τις συμμορίες του Πειραιά και της Νίκαιας καθώς και με τη συμμετοχή κάποιων από το νησί, παρουσιάστηκε σχεδόν ως ακτιβισμός από τοπική επαγγελματική ιστοσελίδα ενώ το διακριτό σκουπιδομπλόγκ-πεκινουά της παραλίας που πήρε συνέντευξη από υποψήφιο βουλευτή της, τον αποκάλεσε «καλό παιδί». Πολύ καλά παιδιά οι δολοφόνοι της. Ο ίδιος βοθρότοπος και γνωστό ψηστολόγιο παραγόντων φωτογράφιζε -αν δεν κάρφωνε- τη σχεδία για μια επίθεση με μπογιές στο μαγαζί που συγκεντρώθηκαν και μίλησαν οι υποψήφιοι δολοφόνοι της ναζιστικής συμμορίας. Τη συγκεκριμένη περίοδο όμως παρίστανε τον υποψήφιο βουλευτή ενός Τζήμερου, ο οποίος με επιστολές προς τη Μέρκελ οι οποίες καθύβριζαν τον ελληνικό λαό προσπαθούσε να γίνει δικός της πράκτορας. Η συνέχεια είχε κι άλλες εκπλήξεις με κάτι τοπικά ηρακλήδια-ψιλόμαγκες με μαύρα ρούχα που το ‘παιζαν σωματοφύλακες σε κάτι συνεδριάσεις δημοτικών συμβουλίων όπως και το περσινό καλοκαίρι [04/10/2013: σε τηλεφωνική επικοινωνία με τη σχεδία, ο αντιδήμαρχος ύδρευσης αρνήθηκε το γεγονός πως απείλησε στο δημαρχείο τα μέλη του ΠΑΜΕ ότι θα τους φέρει τη Χρυσή Αβγή. Θετική αυτή η εξέλιξη, αν και η διάψευση αυτή θα έπρεπε να πραγματοποιηθεί έγκαιρα].

Ενδεχομένως και λόγω της απότομης διακοπής κάθε δραστηριότητας εκ μέρους του ενός και μοναδικού της ενεργού μέλους, τα συγκοινωνούντα δοχεία του φασισμού-αντικομουνισμού σταμάτησαν να εκδηλώνονται. Τώρα μάλιστα είναι και περίοδος αναστοχασμού για κάθε τυχοδιώκτη, να τα μπαλώσει για να εκφράσει με “ορθούς” τρόπους τον απάνθρωπο και σιχαμερό του ορίζοντα.

Δεν ξεχνούμε.

 

Δημοσιεύθηκε από

sxedia

Η σχεδία στ' ανοιχτά της Αίγινας είναι ένα τοπικό ιστολόγιο το οποίο στο μέτρο του δυνατού παρεμβαίνει στα τοπικά δρώμενα είτε αναλύοντας το τοπικό ζήτημα από μια διεξοδική ελευθεριακή κοινοτιστική πλευρά, είτε προτείνει σε συγκεκριμένα ζητήματα, είτε συλλέγει αλήθειες του σήμερα και του χτες που διώκονται. Δεν υποκαθιστά καμιά πραγματική επαφή και ανθρώπινη σχέση, δεν υποκαθιστά κάποιον πολιτικό ή κοινωνικό ιστό. Είναι μια σχεδία ιδεών και καλών προθέσεων. Προς το παρόν συνεργάζεται με το Μαρδικούλο της διπλανής πόρτας και με όποιον ή όποιαν επιθυμεί να έχει μια ελεύθερη, δημόσια φωνή χωρίς υποβολέα. Σχεδία στ' ανοιχτά της Αίγινας Δημοσιεύματα παλιά μπορείτε να βρείτε στο αρχείο της Σχεδίας: http://sxediarchive.wordpress.com/

2 σκέψεις στο “Στους ντόπιους τυχοδιώκτες που πέρσι, βρήκαν «καλά» τα παιδιά της Χρυσής Αβγής”

  1. Με αφορμη την αρνηση του κ. Μαρμαρινου, αντιγραφουμε απο τον Ριζοσπαστη, ενα χρονο πριν

    ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΙΓΙΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
    Καταγγέλλει την προκλητική συμπεριφορά αντιδημάρχου
    …………..
    Αντί για απάντηση στο αίτημα της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, ο εκλεγμένος με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ αντιδήμαρχος κατέφυγε σε απειλές σε βάρος της αντιπροσωπείας και συγκεκριμένα κατά του Γραμματέα της ΚΟ Αίγινας του ΚΚΕ, Γιώργου Κοττάκη, καλώντας τους να συμμορφωθούν γιατί “διαφορετικά θα φωνάξει τα μαύρα παιδιά της “Χρυσής Αυγής”, να τους περιποιηθούν”. Συνεχίζοντας κάλεσε την αστυνομία, επικαλούμενος κατάληψη!!! από την αντιπροσωπεία της ΛΣ.

    Ριζοσπαστης 25/Αυγουστου 2012/σελιδα 15
    http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=7002968&publDate=25/8/2012

    Οπερ σημαινει πως το ειπε, ο κ. Μαρμαρινος, αλλως θα το διεψευδε τοτε και οχι τωρα, που φαινεται πως φοβηθηκε την συγκυρια.
    Με τα τοσα ανερματιστα που εχει πει κατα διαστηματα, υπαρχει το ενδεχομενο να μη το θυμαται.
    Ξεχασιαρης και ανερματιστος αντιδημαρχος ειναι αχρηστος.
    Το δευτερο και σημαντικο επειδη το ειπε – ειναι πως με μεγαλη ευκολια εκχωρει την ευθυνη που του εχει ανατεθει απο τον Αιγινητικο λαο, οπου δει, αρκει να κατατροπωσει τους αντιπαλους του.
    Το τριτο και σημαντικοτερο ειναι πως μπορει να εκχωρει, αφου εχει τετοια ευκολια, την ευθυνη που εχει αναλαβει στο ονομα του Αιγινητικου λαου, οπου, δη προκειμενου να παραμενει αντιδημαρχος.
    Διαλεγετε και παιρνετε κ. Αντιδημαρχε! Οποιο και να διαλεξετε εχετε ηδη αυτοκαθαιρεθει.

  2. Η διαψευση του κ. Μαρμαρινου, ερχεται ενα χρονο ακριβως μετα. Στον ριζοσπαστη της 25/8/2012, στη σελιδα 15, δημοσιευεται κειμενο της Κ.Ο. του ΚΚΕ Αιγινας, οπου αναφερεται:
    …………………….
    ……Ο αντιδήμαρχος κατέφυγε σε απειλές σε βάρος της αντιπροσωπείας και συγκεκριμένα κατά του Γραμματέα της ΚΟ Αίγινας του ΚΚΕ, Γιώργου Κοττάκη, καλώντας τους να συμμορφωθούν γιατί “διαφορετικά θα φωνάξει τα μαύρα παιδιά της “Χρυσής Αυγής”, να τους περιποιηθούν”. Συνεχίζοντας κάλεσε την αστυνομία, επικαλούμενος κατάληψη!!! από την αντιπροσωπεία της ΛΣ.

    http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=7002968&publDate=25/8/2012

    Η τωρινη συγκυρια, τον προτρεπει να αποτιναξει απο πανω του την επικληση της χρυσης αυγης. Υπαρχει πιθανοτητα να μη θυμαται, στα τοσα ανερματιστα που λεει κατα καιρους.
    Ξεχασιαρης και ανερματιστος αντιδημαρχος ειναι αχρηστος. Το λενε και οι Βρυσες μας, το ειπαν και εκατονταδες επισκεπτες το καλοκαιρι.
    Η ευκολια λοιπον με την οποια εκχωρει σε τριτους την εξουσια που του εδωσε ο αιγινητικος λαος, προκειμενου να κατατροπωσει τους αντιπαλους του, δεν ειναι θετικο πραγμα.
    Αυτη η ευκολια εκχωρησης της εξουσιας που το δοθηκε,μπορει να επεναληφθει και σε αλλες εξωθεσμικες δυναμεις, προκειμενου να παραμεινει στην αντιδημαρχια :
    Βασανιστικα ερωτηματα με ενα κοινο τοπο.
    Κυριε αντιδημαρχε εχετε απλα αυτοκαθαιρεθει

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *