ΝΕΡΟ: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Αίγινα;

Η πληροφορία ελέγχεται ως προς το τυπικόν του ζητήματος, δηλαδή αν ακολουθήθηκε η τυπική οδός με την οποία κηρύσσεται μια περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αν και σε διαρκή κατάσταση έκτακτης ανάγκης λειτουργούμε άμα τη αναλήψη των καθηκόντων της δημοτικής αρχής του κ. Σακκιώτη.
Επαναλαμβάνεται αυτούσιο το περσινό σενάριο, με πιο δραματικό τρόπο. Στις 18-9-2012, με ανάρτηση στο aiginalight με τίτλο:
«…Διαπιστώναμε πως μόνο με τις επίσημες ανακοινώσεις είχαμε μια βλάβη, διακοπή υδροδότησης, ταλαιπωρία, μαρτύριο της σταγόνας κλπ (γενικό ή τοπικό) κάθε 10 (Δέκα) περίπου μέρες.
Και αυτά τα στατιστικά στοιχεία  μόνο από τις επίσημες ανακοινώσεις  του δήμου. Στην πραγματικότητα η κατάσταση ήταν πολύ χειρότερη.
Δεν θα τα φορτώσουμε όλα στη δημοτική αρχή. Είναι πολλά τα λεφτά που παίζονται με την μεταφορά και διάθεση νερού στην Αίγινα και οι εμπλεκόμενοι είναι πολλοί εντός και εκτός Αίγινας…»
Ένα σενάριο διαρκών εκβιασμών με ομηρία τους πολίτες και την οικονομία του νησιού, προβλήματα για τα οποία δεν τολμά ο δήμος, ούτε η πολιτεία να το αντιμετωπίσει. Έχουν αναλάβει κάποιες δεσμεύσεις απέναντι αυτού του κυκλώματος;
Η μαφία του νερού δεν έχει ιερό και όσιο και δεν σταματά πουθενά. Από πού ξεκινά το κακό και μέχρι που φτάνει, είναι δουλειά της κοινωνίας και της δικαιοσύνης να το αποκαλύψει και να το εξοστρακίσει.
Ο δήμαρχος προεκλογικά μιλούσε (υπάρχει και ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου) για σύσταση Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης και την προμήθεια-αγορά υδροφόρων πλοίων, για απεξάρτηση από τον υδρομεταφορέα.
Πριν καν φτάσουμε στις κάλπες η υπόσχεση πάρθηκε πίσω.
Αμέσως μετά τις εκλογές σε  τεχνική του έκθεση στο ξενοδοχείο «Δανάη» ο απερχόμενος δήμαρχος παρουσίαζε μελέτη, για την απόκτηση υδροφόρου πλοίου. Δεν θα έχουμε κανένα οικονομικό όφελος, ίσα βάρκα-ίσα γιαλός.
Ποιος ο λόγος της μελέτης, άμα τη αποχωρήσει από την δημοτική εξουσία, του κ. Π. Κουκούλη;
Πίεση και υπενθύμιση στον Σακκιώτη, μη τυχόν και υλοποιήσει αυτό που είπε, έστω και προς στιγμήν, προεκλογικά;
Σε ποιο βαθμό μπορεί να εκλεγεί δήμαρχος στην Αίγινα, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του «κυκλώματος» του νερού;
Μια δημοτική υδροφόρα, δεν θα αποτελούσε μια κάποια λύση και μιας μορφής πίεση στα άνομα συμφέροντα που λυμαίνονται την ανάγκη του κόσμου για νερό;
Να επαναλάβουμε δήλωση του κ. Βάρτζελη -όλο υπονοούμενα, δήθεν- σε δημοτικό συμβούλιο, ότι κάπου πήγε κάποιον είδε και κάτι του είπε. Αυτό το κάτι που του είπε, κατά δήλωση του κ. Βάρτζελη, ήταν πως αν και αυτός –ο κάποιος- είχε χρηματοδότηση από υδρομεταφορέα, θα κατέβαινε υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές του νησιού.
Έτσι όλοι κατέληγαν στην μεγάλη ιδέα του υποθαλάσσιου αγωγού και πώς μέχρι τότε μπορούσαμε «να φέρουμε βόλτα» τους υδρομεταφορείς, θολώνοντας έτσι τα νερά και εξαπατώντας τους πολίτες.
Κόσμε κοιμήσου
Ο αγωγός είναι μαζί σου
Όπως όλες οι μεγάλες ιδέες. Ό,τι και να έλεγες, «υπονόμευες» τον αγωγό που ήταν “προ των Πυλών”, κατά την αγαπημένη μεγαλοστομία του κ. Σακκιωτη.
Και τώρα που ο βασιλιάς είναι γυμνός, τι θα κάνουμε;
Ποιος υπονόμευε τον αγωγό δήμαρχε;
Κανένα εναλλακτικό σενάριο (υδροφόρες, αφαλατώσεις, άλλοι τρόποι προμήθειας νερού) καμία φροντίδα ενίσχυσης του υδροφόρου ορίζοντα του νησιού (πεζούλες, φράγματα κλπ). Στο έλεος λοιπόν άνομων συμφερόντων, κακοδιαχείρισης, ανείσπρακτων οφειλών, τεράστιων απωλειών, ασύστολων κλοπών  νερού και πάει λέγοντας…
Δεν θα αθωώσουμε λοιπόν την σημερινή διοίκηση του δήμου. Με την έναρξη των μαθημάτων στα σχολεία, στις αρχές της σχολικής χρονιάς και με τίτλο “Σχολικός Αγιασμός-Δημοτικό Τρισάγιο”, γράφαμε:
«Τι  έχει ανάγκη σήμερα ο δήμος μας; Το ίδιο που είχε  από την αρχή. Κακώς ξεκίνησαν με την ανάληψη των καθηκόντων τους με αγιασμό. Κατ ευθείαν έπρεπε να πάνε στους εξορκισμούς. Ειδικά του Αγ. Κυπριανού οι εξορκισμοί, είναι λίγο σκληροί δεν λέω, αλλά για την περίπτωση του δήμου, του πάνε κουτί.
Εξορκισμοί και γρήγορα να φύγει το κακό. Αν δεν προλάβουμε πάμε κατευθείαν για τρισάγιο. Είπαμε τρισάγιο γίνεται όταν έχεις πάει καλιά σου…»
Και τώρα έχουμε πάει καλιά μας…
 
Νικήτας Παπαϊωάννου

Δημοσιεύθηκε από

sxedia

Η σχεδία στ' ανοιχτά της Αίγινας είναι ένα τοπικό ιστολόγιο το οποίο στο μέτρο του δυνατού παρεμβαίνει στα τοπικά δρώμενα είτε αναλύοντας το τοπικό ζήτημα από μια διεξοδική ελευθεριακή κοινοτιστική πλευρά, είτε προτείνει σε συγκεκριμένα ζητήματα, είτε συλλέγει αλήθειες του σήμερα και του χτες που διώκονται. Δεν υποκαθιστά καμιά πραγματική επαφή και ανθρώπινη σχέση, δεν υποκαθιστά κάποιον πολιτικό ή κοινωνικό ιστό. Είναι μια σχεδία ιδεών και καλών προθέσεων. Προς το παρόν συνεργάζεται με το Μαρδικούλο της διπλανής πόρτας και με όποιον ή όποιαν επιθυμεί να έχει μια ελεύθερη, δημόσια φωνή χωρίς υποβολέα. Σχεδία στ' ανοιχτά της Αίγινας Δημοσιεύματα παλιά μπορείτε να βρείτε στο αρχείο της Σχεδίας: http://sxediarchive.wordpress.com/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *