Η NESTLE φροντίζει να μη χαθεί η φαντασία στην Αίγινα

Από τη θέση, βεβαίως, αυτής της «μίζερης» αντικαπιταλιστικής κριτικής, από τη θέση μιας «αναχρονιστικής» σκοπιάς που εξηγεί τη σημασία της πρωτογενούς παραγωγής που θρέφει τον τόπο κι οι άνθρωποι αποκτούν την αξιοπρέπειά τους, από τη θέση μιας «αντιοικονομικής» λογικής που σπέρνει δαιμόνια για το συγκεντρωτισμό της παραλίας των 200 μέτρων, από τη θέση μιας «αντιεκσυγχρονιστικής» οπτικής που διατείνεται για την πολύτιμη σοφία των παλιών όταν αυτοί έκτιζαν οικισμούς και σπίτια με τρόπο σοφό-όταν το επέτρεπαν οι συνθήκες, από αυτή τη «μίζερη», «αναχρονιστική», «αντιοικονομική», και «αντιεκσυγχρονιστική» θέση ορμώμενοι, μιλάμε για αυτή τη σύμφυση των 200 μέτρων της παραλίας.

Οι Αιγκινίστας του Αέγκινα ράιζινγκ συνδυάζουν: επιστημονισμό ως αληθοφάνεια, παιδάκια που «ονειρεύονται» και ζωγραφίζουν την πόλη τους, εκθέσεις με ιδέες, συγκεντρώσεις με στόχο την ανοχή, εικαστικά, μουσική κλπ. και σαφώς όπως και καθετί «σοβαρό» που πραγματοποιείται στο δημόσιο χώρο, χορηγία: ΝΕΣΤΛΕ. Τι ευγενική η πολυεθνική εταιρία με την αποικιοκρατική ματωμένη ιστορία που εκμεταλλεύεται τα νερά των λαών πουλώντας τα σε μπουκάλια που εκμεταλλεύεται τον ιδρώτα και το αίμα των φτωχών σε όλον τον κόσμο, είναι ο «μέγας χορηγός» της φαντασίας μας για «την πόλη».

Ας είναι λοιπόν, με τη ΝΕΣΤΛΕ «μέγα χορηγό», ας αφήσουμε τη φαντασία μας να καλπάσει μακριά από αυτόχειρες φτωχούς στις γειτονιές της Αίγινας, μακριά από σπίτια που με κομμένο ρεύμα από τους ευγενείς τοπικούς συνοδοιπόρους του μνημονίου μαγειρεύουν με ξύλα και γκάζι τα μακαρόνια της ελεημοσύνης, μακριά από τη μιζέρια των καφενείων στα χωριά, μακριά από τα άδεια χωριά, τα γκρεμισμένα σπίτια, τις λεηλατημένες από το χρόνο στέρνες, τα πηγάδια που θαλασσώθηκαν, μακριά από τα φαντάσματα-μαγαζιά που έκλεισαν, μακριά από τους κατάκοιτους σε τρώγλες.

Οι άλλοι ας φάνε τα λυσσακά τους με τη ΝΕΣΤΛΕ, την περιφέρεια της Αίγινας, τα 200 μέτρα της παραλίας και τη μιζέρια της φτώχειας. Η φαντασία στην εξουσία λοιπόν!

 

 

 

Δημοσιεύθηκε από

sxedia

Η σχεδία στ' ανοιχτά της Αίγινας είναι ένα τοπικό ιστολόγιο το οποίο στο μέτρο του δυνατού παρεμβαίνει στα τοπικά δρώμενα είτε αναλύοντας το τοπικό ζήτημα από μια διεξοδική ελευθεριακή κοινοτιστική πλευρά, είτε προτείνει σε συγκεκριμένα ζητήματα, είτε συλλέγει αλήθειες του σήμερα και του χτες που διώκονται. Δεν υποκαθιστά καμιά πραγματική επαφή και ανθρώπινη σχέση, δεν υποκαθιστά κάποιον πολιτικό ή κοινωνικό ιστό. Είναι μια σχεδία ιδεών και καλών προθέσεων. Προς το παρόν συνεργάζεται με το Μαρδικούλο της διπλανής πόρτας και με όποιον ή όποιαν επιθυμεί να έχει μια ελεύθερη, δημόσια φωνή χωρίς υποβολέα. Σχεδία στ' ανοιχτά της Αίγινας Δημοσιεύματα παλιά μπορείτε να βρείτε στο αρχείο της Σχεδίας: http://sxediarchive.wordpress.com/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *