Αλληλεγγύη στους επαναστάτες της Τουρκίας-Θάνατος στο Φασισμό

 

31.05.2013
 
ΕΠΕΙΓΟΝ 
ΚΑΛΕΣΜΑ
ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ, ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ,  ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ,  ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ
Χτες κατά τις 9.30 μ.μ. μπροστά στα μάτια των πολιτών, στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Σόλωνος, με τις φασιστικές μεθόδους απαγωγής, που κύρια χρησιμοποιεί η Τουρκία, απήγαγαν τον Μπουλούτ Γιαϊλά, μέλος της Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν. Μέσω δικηγόρων και βουλευτών ψάξαμε όλα τα αστυνομικά τμήματα, αλλά δεν βρέθηκε.

 

Ο σύντροφός μας είναι αγνοούμενος, σας καλούμε να σταθείτε αλληλέγγυοι και να συμπαρασταθείτε στην ανεύρεσή του.
Να δοθεί τέλος στην απαγωγή των επαναστατών
Να δοθεί τέλος στη συνεργασία του ελληνικού κράτους με τη φασιστική Τουρκία

Πού είναι ο σύντροφός μας Μπουλούτ Γιαϊλά, να μας απαντήσει το ελληνικό κράτος

———————

Παρασκευή, 31 Μαΐου 2013

τον βαζουν μεσα στο αμαξι, ασημι αμαξι μαρκας Peugeot με αριθμο κυκλοφοριας ΖΚΙ 8462.

Απαγωγή του Μπουλούτ Γιαϊλά, μέλους της Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατουμέ
Παρασκευή 31 Μαΐου 2013
χθες το βραδυ

Την Πεμπτη 30 Μαΐου, κατα τις 10 η ωρα το βραδυ, στη Σολωνος 139 ηταν παρκαρισμενο ασημιαμαξι μαρκας Peugeot- μοντελο δεν γνωριζω- με αριθμο κυκλοφοριας ΖΚΙ 8462. Ομαδα πεντε ατομων με πολιτικα ρουχα, την πεφτουν σε αντρα που- μετα απο τις μαρτυριες των περαστικων- βγηκε απο την
πολυκατοικια που βρισκεται στη Σολωνος 142.Τον σαπακιαζουν στο ξυλο, οσο πλησιαζει κοσμος προς το μερος τους που εχει μεινει εμβροντητος απο τη βια που τον χτυπουν οι πεντε προσπαθει να φωναξει- πιθανον το ονομα του- αλλα του κλεινουν βιαια το στομα, τον βαζουν μεσα στο αμαξι, φευγουν οι τεσσερις μαζι του και ο ενας- περιπου 35-40, κοντοκουρεμενος, πορτοκαλι σακιδιο και με ακουστικα που κρεμονται- συνεχιζει με γρηγορο βημα προς Στουρναρη. Λιγο πιο κατω ειναι αραγμενο ενα περιπολικο, που μετα το συμβαν φευγει.
Ο κοσμος που ηταν μπροστα στο σκηνικο, θεωρησε οτι προκειται για απαγωγη- μιας και οι περισσοτεροι ελεγαν οτι δεν μπορει αυτοι να ηταν αστυνομικοι, κατα αυτους “η αστυνομια δε θα εδερνε ετσι εναν πολιτη απροκαλυπτα” (χωρις σχολια), και μαλιστα επειδη ιδιοκτητης γειτονικου μαγαζιου ειπε οτι δυο απο τους πεντε ηταν 2-3 μερες στο σημειο και παρακολουθουσαν κινησεις, οι μαρτυρες του περιστατικου ευλογα ελεγαν οτι, αν επροκειτο για αξιοποινη πραξη, ακομα και αν οι αστυνομικοι ΔΕΝ επρεπε για καποιον λογο να ειναι ενστολοι, δε χρειαζοταν να συμπεριφερθουν τοσο βιαια στον ανθρωπο, του οποιου φαινονταν μονο τα ποδια απο τη στιγμη που τον εβαλαν στο αμαξι..
Με αυτα τα δεδομενα λοιπον, οι μαρτυρες καλεσαν την αστυνομια για να ενημερωσουν για το περιστατικο. Εδωσαν τον αριθμο της πινακιδας, ονοματεπωνυμα και τηλεφωνα, και ελαχιστα λεπτα μετα 5 μηχανακια με δελταιους αρχισαν να κανουν γυρους στην περιοχη.

Δεν εχω ιδεα ΣΟ αν αυτο το περιστατικο εχει νοημα να αναρτηθει. Εμεις το καταγραφουμε ακριβως οπως το ειδαμε, τα υπολοιπα τα αφηνω σε εσας..

https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1472593

Παρασκευή, 31 Μαΐου 2013

Ε Κ Τ Α Κ Τ Ο Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ ΑΠΑΓΩΓΗ ΤΟΥΡΚΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΑ

Ε Κ Τ Α Κ Τ Ο Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ
ΑΠΑΓΩΓΗ ΤΟΥΡΚΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΑ
Το βράδυ της Πέμπτης, 30 Μαΐου 2013, ένα σκηνικό βίαιης απαγωγής εκτυλίχτηκε στα Εξάρχεια, στο σημείο όπου καταλήγει η οδός Σόλωνος, με θύμα έναν τούρκο πολιτικό πρόσφυγα :
Ενώ ο πρόσφυγας Υ.Β. που μόλις είχε αποχωρήσει από κοντινό μικρό κουρδικό εστιατόριο της περιοχής, διέσχιζε το δρόμο, 5 άνδρες πετάχτηκαν από ένα αυτοκίνητο, που περίμενε σταματημένο από ώρα – όπως λένε οι μάρτυρες- στην άκρη του δρόμου, του επιτέθηκαν, τον ακινητοποίησαν, τον ξυλοκόπησαν άγρια και τον έσπρωξαν στο αυτοκίνητο με τη βία, φράζοντας του το στόμα για να μην ακούγεται.
Οι φωνές του πρόσφυγα κινητοποίησαν παρόλα αυτά τους περαστικούς και κάποιοι από αυτούς ειδοποίησαν την Άμεση Δράση, ενώ στο σημείο μαζεύτηκε κόσμος και κατέφθασαν αμέσως και άλλοι πρόσφυγες από το κοντινό εστιατόριο.
Από τη στιγμή εκείνη ξεκίνησε μια δραματική προσπάθεια εντοπισμού του απαχθέντα.

Κινητοποιήθηκαν δικηγόροι, φορείς , μέλη οργανώσεων και μέλη του Κοινοβουλίου με συνεχείς επικοινωνίες με όλες τις πιθανές υπηρεσίες, που θα μπορούσαν να εμπλέκονται στο επεισόδιο.

Η αστυνομία στο σύνολο της αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι έχει οποιαδήποτε γνώση για το περιστατικό (παρότι πρόκυψε ότι είχε ειδοποιηθεί από τις 10.30 ). Τόσο τα αρμόδια για την περιοχή τμήματα, το αρμόδιο Τμήμα Ασύλου, το Τμήμα Απελάσεων, όσο και η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ) αρνήθηκαν την οποιαδήποτε γνώση ή σχέση και υπονόησαν εσωτερικές αντιθέσεις των προσφυγικών οργανώσεων. Οι αλλεπάλληλες επικοινωνίες με το αρχηγείο της αστυνομίας οδήγησαν στο ίδιο μηδενικό αποτέλεσμα.
Τις μεσημεριανές ώρες αναρτήθηκε στο Indymedia κείμενο πολίτη που περιέγραφε τα περιστατικά και έδινε τα στοιχεία (πινακίδα) του αυτοκινήτου της απαγωγής.
Από την δημοσιοποίηση της πινακίδας πρόεκυψε ότι το αυτοκίνητο ανήκει στην ελληνική αστυνομία!
Όμως, οι αστυνομικοί διευθυντές εξακολουθούν μέχρι στιγμής να υποστηρίζουν ότι δεν γνωρίζουν σε ποιά υπηρεσία ανήκει και ότι δεν υπάρχει πληροφόρηση για το περιστατικό.
Ο δε αρχηγός της αστυνομίας, κάτω από τις πιέσεις, ανέθεσε την έρευνα για το ζήτημα στο τοπικό Τμήμα Ασφαλείας των Εξαρχείων (!!!).
Την ίδια στιγμή από το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες στάλθηκε κατεπείγουσα έκκληση (αίτηση ασφαλιστικών μέτρων) προς το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την αποτροπή της επιστροφής ή επαναπροώθησης του πρόσφυγα στην Τουρκία.
Οι οργανώσεις, που υπογράφουμε το κείμενο αυτό εκφράζουμε την αγωνία μας για την τύχη του απαχθέντα, που, αν και πρόσφυγας και θύμα βασανιστηρίων στην Τουρκία, δεν έχει μέχρι σήμερα κατορθώσει να ολοκληρώσει την διαδικασία κατάθεσης αίτησης ασύλου στην αμαρτωλή Πέτρου Ράλλη.
Επισημαίνουμε ότι υπάρχει άμεσος κίνδυνος τόσο τυπικής όσο και άτυπης επαναπροώθησης και παράδοσής του στις τουρκικές αρχές.
Επισημαίνουμε επίσης ότι η καθ’ οιονδήποτε τρόπο επιστροφή του ή η επαναπροώθησή του στην Τουρκία συνιστά παραβίαση της αρχής της μη επαναπροώθησης και του άρθρου 3 ΕΣΔΑ (απαγόρευση βασανιστηρίων ή άλλης σκληρής, απάνθρωπης και εξευτελιστικής μεταχείρισης ή τιμωρίας).
Η ανησυχία μας εντείνεται από το γεγονός ότι οι τουρκικές αρχές πιέζουν συστηματικά την Ελλάδα για παράδοση Τούρκων προσφύγων και ακόμη περισσότερο από το γεγονός ότι οι αστυνομικές αρχές επιμένουν να αρνούνται την σύλληψη.
Η ζωή του Υ.Β. βρίσκεται σε κίνδυνο.
Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες,
Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης
Προσφύγων και Μεταναστών,
Ομάδα Δικηγόρων για τα δικαιώματα
Προσφύγων και Μεταναστών,
Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και στο Κουρδιστάν

Δημοσιεύθηκε από

sxedia

Η σχεδία στ' ανοιχτά της Αίγινας είναι ένα τοπικό ιστολόγιο το οποίο στο μέτρο του δυνατού παρεμβαίνει στα τοπικά δρώμενα είτε αναλύοντας το τοπικό ζήτημα από μια διεξοδική ελευθεριακή κοινοτιστική πλευρά, είτε προτείνει σε συγκεκριμένα ζητήματα, είτε συλλέγει αλήθειες του σήμερα και του χτες που διώκονται. Δεν υποκαθιστά καμιά πραγματική επαφή και ανθρώπινη σχέση, δεν υποκαθιστά κάποιον πολιτικό ή κοινωνικό ιστό. Είναι μια σχεδία ιδεών και καλών προθέσεων. Προς το παρόν συνεργάζεται με το Μαρδικούλο της διπλανής πόρτας και με όποιον ή όποιαν επιθυμεί να έχει μια ελεύθερη, δημόσια φωνή χωρίς υποβολέα. Σχεδία στ' ανοιχτά της Αίγινας Δημοσιεύματα παλιά μπορείτε να βρείτε στο αρχείο της Σχεδίας: http://sxediarchive.wordpress.com/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *