για το Κέντρο Υγείας Αίγινας

Αναδημοσιεύεται, στη σχεδία, το δελτίο τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης Αίγινας όχι διότι υπάρχει κάποιου τύπου πολιτική ομοφωνία αλλά διότι οφείλουμε να αναδημοσιεύουμε φωνές, οι οποίες ξεπερνούν τη στενωπό του τοπικού μας παραγοντισμού, ο οποίος συμβαδίζει συντεταγμένα με το Μνημόνιο, είτε μέσω της αμάθειάς του, είτε από πρόθεση στήριξης αγοραίων «λύσεων» στο δρόμο της καταρράκωσης του υπάρχοντος δημοσίου και δωρεάν τομέα. Η Λαϊκή Συσπείρωση Αίγινας αν και ενσωματώνεται, εκ των πραγμάτων, στην κυρίαρχη πολιτική αντίληψη της άνωθεν διευθέτησης των κοινών και προωθεί ως δημοτικός συνδυασμός την αντίληψη του ΚΚΕ, περί της τοπικής αυτοδιοίκησης, εν τούτοις ανήκει στο αντισυναινετικό τμήμα της ελληνικής κοινωνίας που αρνείται την αγορά και τον καπιταλισμό.  Από αυτήν την περιορισμένη, έστω, οπτική γωνιά, η Λαϊκή Συσπείρωση Αίγινας αρνείται τα αυτονόητα: να μετατραπεί το Κέντρο Υγείας Αίγινας, που έχει στηθεί με την εργασία του ελληνικού λαού, σε προέκταση του ιδιώτη γιατρού. Όσον αφορά την κατάρρευση του δημοσίου συστήματος υγείας και του ρόλου των γιατρών (ως σύνολο και ως κυρίαρχη αντίληψη), οι αναγνώστες της σχεδίας μπορούν να διαβάσουν την εμπεριστατωμένη μελέτη των «Μητροπολιτικών Συμβουλίων»: Η χρεωκοπία των δημόσιων υπηρεσιών υγείας και ρόλος των γιατρών σ’ αυτήν».

ΥΓ: Μιας και περί … «ορθογραφίας» ο λόγος, από τους αμαθείς ψιττακούς και θιασώτες του κόπι-πέιστ: Είτε ΕΦΥΣΗΧΑΣΜΟΣ γράφεται η λέξη, είτε ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ, το ίδιο αποτέλεσμα παράγει: αμάθεια, φτώχεια, εξάρτηση.

 

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΓΥΡΙΣΕ ΤΗ ΠΛΑΤΗ

ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ.

ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ.

ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ & ΚΟΥΚΟΥΛΗ

Συμπολίτες,

Τα όσα συνέβησαν στο δημοτικό συμβούλιο της 15ης Φεβρουαρίου, κατά τη συζήτηση του σοβαρού θέματος για τις ελλείψεις στο κέντρο υγείας ήταν αποκαλυπτικά. Φανέρωσαν τη πλήρη υποταγή της Διοίκησης Σακκιώτη, αλλά και των παρατάξεων Γρηγορόπουλου και Κουκούλη στη πολιτική που προωθεί η κυβέρνηση και η Ε. Ένωση στο τομέα της υγείας.

 Μια πολιτική που καταστρέφει, τις όποιες υποδομές είχαν μείνει στο δημόσιο σύστημα υγείας, μια πολιτική που οδηγεί στη πλήρη ιδιωτικοποίησή της. Η κατάσταση στο Κέντρο Υγείας γίνεται όλο και χειρότερη. Παρά τις προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, τα πενιχρά μέσα που διαθέτουν αλλά και οι ελλείψεις σε οδηγούς ασθενοφόρου και ειδικότητες θέτουν σε κίνδυνο καθημερινά δεκάδες συμπολίτες μας. Και ενώ η κατάσταση επιδεινώνεται, η Διοίκηση μέσα από θλιβερούς τακτικισμούς, βοηθούμενη από την αντιπολίτευση, απέρριψε την πρόταση της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, για συντονισμό της δράσης όλων των φορέων και κατοίκων του νησιού με σκοπό να υπάρξει δυναμική αντίδραση για ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα. Απέναντι σε αυτό το αίτημα, η Διοίκηση έφερε στο συμβούλιο ψήφισμα όπου αναφέρει μεταξύ άλλων: «… για υποχρεωτική σύνδεση του Κέντρου Υγείας με ιδιώτες γιατρούς…» !! Δηλαδή προβαίνει σε ανοιχτή επέμβαση στη κατεύθυνση πλήρους αποδιοργάνωσης και εμπορευματοποίησης του Κ. Υγείας αποδεικνύοντας ότι η Τοπική Διοίκηση αποτελεί το μακρύ χέρι της κυβέρνησης αθωώνοντας την ταυτόχρονα από τις τεράστιες ευθύνες της.

Το συγκεκριμένο συμβούλιο κατέδειξε με το ποιο χαρακτηριστικό τρόπο,  ότι και οι τρεις παρατάξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο (Σακκιώτη, Γρηγορόπουλου, Κουκούλη), παρά τις μεταξύ τους κοκορομαχίες για ανούσια θέματα, στα σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν το λαό της Αίγινας, υπερασπίζονται την ίδια πολιτική.

Συμπολίτες,

Η Λαϊκή Συσπείρωση ήταν η μόνη παράταξη που καταψήφισε το συγκεκριμένο αντιλαϊκό ψήφισμα και υποστήριξε το δημόσιο χαρακτήρα της υγείας. Ήταν η μόνη παράταξη που κατήγγειλε τις αλλαγές που προωθεί το σχέδιο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ».

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΦΥΣΗΧΑΣΜΟΣ, ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ ΜΕ ΑΝΕΞΟΔΑ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΛΥΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ.

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΛΥΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ.

ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ.

 

Δημοσιεύθηκε από

sxedia

Η σχεδία στ' ανοιχτά της Αίγινας είναι ένα τοπικό ιστολόγιο το οποίο στο μέτρο του δυνατού παρεμβαίνει στα τοπικά δρώμενα είτε αναλύοντας το τοπικό ζήτημα από μια διεξοδική ελευθεριακή κοινοτιστική πλευρά, είτε προτείνει σε συγκεκριμένα ζητήματα, είτε συλλέγει αλήθειες του σήμερα και του χτες που διώκονται. Δεν υποκαθιστά καμιά πραγματική επαφή και ανθρώπινη σχέση, δεν υποκαθιστά κάποιον πολιτικό ή κοινωνικό ιστό. Είναι μια σχεδία ιδεών και καλών προθέσεων. Προς το παρόν συνεργάζεται με το Μαρδικούλο της διπλανής πόρτας και με όποιον ή όποιαν επιθυμεί να έχει μια ελεύθερη, δημόσια φωνή χωρίς υποβολέα. Σχεδία στ' ανοιχτά της Αίγινας Δημοσιεύματα παλιά μπορείτε να βρείτε στο αρχείο της Σχεδίας: http://sxediarchive.wordpress.com/

2 σκέψεις στο “για το Κέντρο Υγείας Αίγινας”

  1. Νομιζω πως μια καλη απαντηση στους σχεδιασμους αυτους που καταγγελει και η Λαικη Συσπυρωση, δοθηκε απο τους εργαζομενους στο Κεντρο Υγειας με την ανακοινωση τους, που αποτυπωνει την κατασταση και προτεινει λυσεις.
    Μπορουμε να συμβαλουμε ωστε οι προτασεις αυτες των εργαζομενων στο Κεντρο υγειας, να αποτελεσουν την βαση για διεκδικηση επιλυσης τους, μεσα σε ενα πλαισιο κινητοποιησεων κλπ δρασεων ?

  2. Κατά τη γνώμη μου δεν μπορούμε, τουλάχιστον άμεσα, όπως συμβαίνει με όλα τα ζητήματα (ακτοπλοΐα, εκπαίδευση, νερό, σκουπίδια, κλπ) που αφορούν τη ζωή μας και συνδέονται με αντίστοιχα αυτονόητα αιτήματα. Η πολυδιάσπαση της τοπικής μας ζωής, η έλλειψη σοβαρού προσανατολισμού των κοινωνικών συσσωματώσεων που προέκυψαν στο πρόσφατο παρελθόν, η -ακόμα- σύγχυση για το ρόλο και τα όρια του καθενός συγκριτικά με το ρόλο του ψηφοφόρου, κάνουν μια τέτοια προοπτική να την κοιτάμε με το μακαρόνι. Φαίνεται τόσο εύκολο αλλά δεν είναι. Άλλωστε, πριν από τους εργαζόμενους λογικά θα έπρεπε να κινητοποιηθούν οι “χρήστες” όπως τους ονομάζουν οι γραφειοκράτες της υγείας, τους ασθενείς, αφού πρώτοι αυτοί πληρώνουν το μάρμαρο. Όχι! Προτιμούν να συνωστίζονται στα ιδιωτικά ιατρεία, να αισθάνονται την ασφάλεια της πληρωμής στο γιατρό, να πηγαινοέρχονται με τα πόδια απ’ το Μεσαγρό για το Κέντρο υγείας και τούμπαλιν ή να πληρώνουν ταξί ή θαλάσσιο ταξί ή να τρέχουν να αναπληρώσουν μόνοι τους τα κενά του ΕΣΥ. Από την άλλη οι εργαζόμενοι δεν είναι “ένα σώμα-μια φωνή-μια γροθιά” και το ότι βγήκε συγκυριακά από 7 άτομα που αισθάνθηκαν ότι θίγονται από αυτήν την άθλια μεθόδευση και υπερασπίζονται τη Δημόσια και Δωρεάν Υγεία, πάλι καλά. Βλέπεις εσύ πέρα από την γενικότερη αγανάκτηση που βράζει, να βράζει κάτι άλλο;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *